Hazajön az iskolából, és tele van kérdésekkel. Ez teljesen helyénvaló, még csak második osztályos, nem tudhat mindent.

Fogalma sincs olyan dolgokról, mint például a magántulajdon szabad megsértésének különböző módozatai. Még elég éretlen szegényke. Nem tudja elképzelni, mi vezethet odáig, hogy valaki fogja a tízóraiját, és belehajítja a kukába, elveszi a ceruzáit, vagy teleszemeteli a táskáját, és hiába kéri, hogy ne csinálja, hát azt az illetőt, aki ezt csinálja, nem érdekli, hogy nem kéne csinálnia. Vagy hogy miért firkálja össze, keni be kosszal, vagy gyűri össze egyik a másiknak a holmiját.

Azt sem érti, hogy lehet, hogy akit a barátjának tart, és állítólag ez a fennálló helyzetet tekintve kölcsönös, hogy alázhatja meg őt mindenki előtt, hogy ilyen szar vagy, meg olyan szar vagy a fociban, és húzz innen, és nem játszhatsz velünk, és hasonlók. Neki eszébe sem jut, hogy bizony jó móka lesz, ha ma leoltok, megsértek, kigúnyolok valakit, a hecc kedvéért beleverem a fejét a falba, ettől még a Nap is szebben süt majd, és éjszaka jobban lehet tőle aludni.

Azt sem éri fel ésszel, hogy nem kell ám túlértékelni a különböző projektekbe belefektetett munkát! Lehet, hogy sokat dolgozott valamin, egy rajzon, egy építményen, egy akármin, attól az még nem élvez ám védelmet automatikusan a vandalizmussal szemben. Mert bárki jöhet, és tönkrevághatja, leöntheti ragasztóval, rátaposhat, vagy felrúghatja. Mert mi értékelnivaló van bármiben, ami nem sportos, amihez nem kell valamilyen kütyü, vagy egyszerűen csak minden funkció nélkül szép?

Aggódom, mikorra hozza be ezt a rengeteg lemaradást. Remélem, jövőre majd ebben is jobban teljesít!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük